Virtualisatie van uw servers

Virtualisatie is een goede manier om uw servercapaciteit beter te benutten. Hierdoor bespaart u tijd en geld, en kunt u vaak met minder servers af. Bol ICT kijkt graag samen met u hoe uw servers nu worden benut, en of u hier door het inzetten van virtualisatie meer uit kunt halen. Neem contact op met onze experts om samen te kijken naar de mogelijkheden.

Hoe werkt virtualisatie?

Met virtualisatie van uw servers doen we eigenlijk niets anders dan het inzetten van (ongebruikte) capaciteit van een server voor de andere servers in uw netwerk. Bestaande servers worden in een uw netwerk vaak maar voor een klein percentage belast. De gemiddelde server benut maar 15% van zijn werkelijke capaciteit. De overige 85% blijft daardoor onbenut, wat natuurlijk zonde is. U kunt zo niet alleen de ongebruikte capaciteit van de fysieke server benutten maar u bespaart ook fors op het aantal servers dat daadwerkelijk wordt ingezet. Door het inzetten virtualisatie verlaagd de investering in uw ICT substantieel.

Virtualisatie van uw servers

Bij uitval van een fysieke server in uw netwerk wordt de virtuele server automatisch verhuisd naar een andere fysieke server, om vijf minuten later weer operationeel te zijn. Zo is uw netwerk minder gevoelig voor uitval en kunnen uw mensen doorwerken. Hierdoor hebben mogelijke storingen veel minder invloed op de dagelijkse gang van zaken binnen uw bedrijf, en bent u door het uitvallen van een server niet meer vleugellam. Uw ICT moet immers voor u werken, niet tegen u.

Bol ICT heeft jarenlange ervaring met virtualisatie van ICT-omgevingen en helpt u graag om het rendement van uw netwerk te verhogen. Samen met u stellen we een plan op om het maximale rendement uit uw servers en dus uit uw ICT-investering te halen.

Virtualisatie van uw servers is bij ons in goede handen.

Virtualisatie van uw servers - Ontzorgen volgens Bol

Bol ICT is al sinds 1987 actief voor ondernemers in het MKB. Wij hebben het graag over betrouwbare netwerken en duidelijke afspraken maken. Wij hebben verstand van ICT en ambitie om maximaal te ontzorgen.

  • Heldere dienstverlening voor een vaste prijs
  • We zijn inventief en bieden oplossingen waar u iets aan heeft
  • We zijn betrokken bij uw organisatie en processen
  • We voelen ons verantwoordelijk voor uw continuïteit

Wilt u weten hoe wij u kunnen ontzorgen?

Maak nu een afspraak of laat u terugbellen door één van onze adviseurs.