Algemene Verordening Gegevensbescherming

30 mei 2018

Het zal u niet zijn ontgaan dat afgelopen 25 mei de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing is geworden. In deze blog willen we u meer vertellen wat de AVG voor uw organisatie betekent.

Lees verder

Een must: beveilig uw e-mail

27 juni 2017

Is e-mail nog steeds een zwakke schakel binnen uw organisatie? E-mail is voor veel organisaties (nog) een onveilig communicatiemiddel. Het is relatief eenvoudig om een standaard e-mail te onderscheppen, zonder medeweten van de verzender. Dit komt doordat de informatie en de kanalen waarin een e-mail wordt verzonden veelal niet versleuteld zijn.

Lees verder

Exponentiële stijging van datalekken

27 juni 2017

Het aantal datalekken neemt exponentieel toe. In meer dan 50% van de gemelde datalekken is de medewerker zelf de veroorzaker van het datalek. De wet- en regelgeving rondom privacy vormt zich ook steeds meer. Hoge boetes liggen in het vooruitzicht wanneer organisaties niet zorgvuldig omgaan met privacygegevens.

Lees verder

Hoe komt motivatie tot stand?

27 juni 2017

Omdat wij geloven dat het u niet alleen om de techniek gaat, investeren we niet alleen in technische kennis maar ook en vooral in ontwikkeling van onze mensen als professional.

Lees verder

Waarom u nu ook SSD moet overwegen

21 april 2017

Tot op heden worden PC’s en laptops standaard uitgeleverd met een ‘klassieke’ harde schijf. Gebaseerd op draaiende onderdelen en opslag op een magnetische toplaag. Hoewel vele malen sneller dan toen, toch een techniek die meer dan 30 jaar oud is…

Lees verder

Noodplan voor uw ICT goed geregeld bij Bol ICT

27 maart 2017

Uw ICT is vaak uw belangrijkste gereedschap, zeker in de kantooromgeving. En uw afhankelijkheid van ICT voelt u pas als u enige uren niet kunt werken door een grote storing of calamiteit. Omdat uitval van uw ICT direct geld kost is een oplossing, die uw systemen direct kan herstellen, van groot belang.

Lees verder

Hoge klanttevredenheid bij Bol ICT

27 maart 2017

We willen graag dat onze klanten erg tevreden zijn. En aangezien de meeste contacten via de servicedesk lopen meten we permanent de klanttevredenheid.

Lees verder

Let op: terugroepactie laptopaccu’s HP

7 maart 2017

HP heeft ons gevraagd u te informeren over het volgende. HP waarschuwt voor de problemen met de brandgevaarlijke laptopaccu’s. De batterijen kunnen oververhitten en brand- en verbrandingsgevaar opleveren.

Lees verder

Een cybercrimineel heeft altijd voorsprong

23 december 2016

Een hacker die de bedrijfsserver platlegt met een ddos-aanval of een cybercrimineel die op slinkse wijze waardevolle bedrijfsgegevens bemachtigt. Een nachtmerrie voor iedere ondernemer. Hoe veilig is Groningen op dit gebied? Noordzaken ging op onderzoek uit.

Lees verder