Uw ICT is vaak uw belangrijkste gereedschap, zeker in de kantooromgeving. En uw afhankelijkheid van ICT voelt u pas als u enige uren niet kunt werken door een grote storing of calamiteit. Omdat uitval van uw ICT direct geld kost is een oplossing, die uw systemen direct kan herstellen, van groot belang.

Belangrijke vragen bij de inrichting van deze systemen zijn: welke servers en applicaties zijn bedrijfkritisch en onmisbaar voor uw bedrijfsvoering. Welke functies en gegevens moeten wel bewaard worden maar zijn bij één dag afwezigheid nog geen ramp. Oftewel, hoe ziet uw ICT noodplan eruit.

Nu de meeste servers virtueel zijn is het heel gemakkelijk om deze servers, en de bijbehorende data, te repliceren naar een ander opslagsysteem. Zeker als dit een lokaal opslagsysteem is op uw eigen locatie, is de identieke kopie zeer snel gemaakt en belangrijker nog, heel snel weer terug te zetten. Om te voorkomen dat bij een grote brand en/of waterschade al uw applicaties en gegevens verloren gaan, adviseren wij u om de bedrijfskritische servers ook naar een externe locatie te repliceren. Bol ICT heeft daarom ruimte ingericht in haar datacenter in Groningen om daar uw servers en gegevens op te slaan. Wijzigingen worden dagelijks naar ons datacenter gerepliceerd zodat uw replica actueel blijft.  Dit is een functionaliteit die u op huurbasis afneemt. Daarbij kunt u afspraken maken dat, in geval van brand of grote calamiteit, uw servers bij ons in het datacentrum worden opgestart.  Zo kan uw bedrijf vanuit een noodlocatie opereren of uw medewerkers vanuit huis blijven doorwerken. Een geruststellende gedachte voor de continuïteit van uw organisatie.

Waarom Bol ICT?

  • Heldere taal en dienstverlening
  • Inventieve oplossingen
  • Betrokken bij uw organisatie
  • We voelen ons verantwoordelijk
Direct contact