Historie Bol ICT

Oprichter en directeur Henk Bol: “Ik ben nooit verliefd geweest op een PC of op een nieuwe processor. Mijn fascinatie zat vooral in de mogelijkheden die ICT gaf voor het MKB.”

“Mijn vader was een innovatieve ondernemer die voortdurend op zoek was naar het efficiënter maken van repeterende werkzaamheden. Zo ontwikkelde hij een lakmachine op basis van een koekblik, twee blokwitters en twee verfrollers. De kosten waren hooguit vijf gulden, maar de besparing bij het lakken van een kilometer glaslatten: vele uren.” “Zo was boekhouding en administratie niet zijn ding. “Automatiseren die hap!” was zijn devies. Eén probleem, hij wist niets van boekhouding en ICT. Dus toen ik op een dag vijf dozen in zijn kantoor aantrof was mijn eerste vraag “Pa, wat staat daar?” Waarop hij mij antwoord met “Dat is een computer.” Daar moest ik even over nadenken. “Oh, en kunt u boekhouden dan? Heeft u verstand van PC’s?” was mijn volgende vraag. Waarop hij doodleuk reageerde met “Nee, maar daar heb ik jou toch voor?”

Helder, betrokken en inventief

“Destijds was ik net aan de HEAO begonnen. Dus of hij had een hoge dunk van het onderwijs óf van mij, maar feit was dat ik de oplossing moest brengen. Om kort te gaan, ik bouwde het systeem tot een werkende oplossing zodat pa kon factureren (dat vond hij wél mooi) en ik de boekhouding op de PC deed. En toen dit bekend werd kwam de volgende ondernemer al vragen of ik dat ook voor hen kon doen. Toen ontdekte ik mijn talent om ICT-kennis te delen zonder gebruik van technische prietpraat in combinatie met mijn passie om andere ondernemers te helpen. Gewoon helder, betrokken en inventief.”

“Vanuit deze ambitie is het huidige Bol ICT ontstaan. Enerzijds met één been in het ondernemerschap en een ander been in de ICT. Het is bij Bol ICT de taak om de ICT-ontwikkelingen te volgen, te beoordelen op de voordelen voor de ondernemer en deze vervolgens in te zetten om de business van dezelfde ondernemer te optimaliseren. Op een heldere, betrokken en inventieve wijze. En dat alles omdat wij geloven dat het de ondernemer niet om de techniek gaat, maar om zijn bedrijfsresultaten. Dat is ontzorgen volgens Bol.”