Cloudbeheer van Bol ICT Groningen

Meer en meer gaan we in de cloud werken. Onze programma’s en gegevens staan dan niet meer lokaal maar ‘ergens op het internet’ bij een cloudpartij zoals Microsoft of bij een regionale partij. Deze cloudpartijen doen dan ook het technisch beheer, afhankelijk van de dienst die we huren. We kunnen een server in de cloud huren of een complete applicatie, ook wel SaaS genoemd. In het eerste geval moet de server nog steeds beheerd worden. Huren we een complete applicatie dan doet de cloudpartij het technisch beheer. Is cloudbeheer dan overbodig?

Technisch beheer blijft nodig maar verandert wel

Een cloudoplossing is zelden een totaaloplossing bij één leverancier. Vaak huren we diverse cloudoplossingen zoals Microsoft 365, een salarissysteem en een website bij diverse cloudleveranciers en deze moeten vaak onderling gekoppeld en bewaakt worden. Ook staan vaak nog systemen lokaal die, samen met de diverse cloudapplicaties, naar de gebruiker als één geheel zich presenteren en uiteraard graag het liefst na één keer inloggen (ADFS). In deze keten van afhankelijkheden speelt Microsoft Active Directory een cruciale rol. Hapert deze dan is de toegang tot de applicaties niet meer mogelijk.

Kostenvoordelen cloudbeheer

Het beheer van basale ICT-diensten in de cloud is nog steeds voordeliger dan zelf beheren. Vergeet niet dat elke 5 jaar alle servers en routers vervangen ook een grote investering vergt en de stroom die deze apparatuur kost, in de cloud ook wegvallen. Staar je dus niet blind op de hogere licentieprijs per gebruiker maar betrek ook bovengenoemde besparing daarbij. Als de basale ICT-diensten in de cloud goed geregeld zijn kan de ICT-afdeling zich richten op innovatie en de business faciliteren haar doelen te halen. Dit vraagt een andere mindset en andere kwaliteiten dan alleen maar ‘beheren’.

Bol ICT en Bol360 vervullen deze rol bij diverse bedrijven die hun ICT-diensten aan ons uitbesteden. We zitten geregeld bij de klant om tafel om met nieuwe toepassingen en technieken kosten te besparen voor onze klanten en nieuwe mogelijkheden aan te boren om de klanten van onze klanten beter te bedienen. We hebben meer dan 30 jaar ervaring en expertise opgedaan achter veel voordeuren.

De servicedesk als cruciale schakel voor de gebruiker

Omdat de gebruiker degene is die in deze omgeving moet werken is een goede servicedesk onontbeerlijk. Een servicedesk waarbij alle kennis van de systemen van de klant gebundeld is en waar bovendien ook alle, ook complexe, expertise direct bereikbaar is. Zo voorkomen we dat de gebruiker niet kan werken en daarmee kosten voor de organisatie. Bol ICT heeft haar servicedesk dan ook zo ingericht dat alle 1e-, 2e– en 3e-lijns supportmensen direct beschikbaar zijn voor onze klanten. Een unieke propositie die leidt tot grote klanttevredenheid!

Cloudbeheer Bol ICT Groningen

De cloudbeheer werkzaamheden die Bol ICT uitvoert voor haar klanten betreft niet alleen het technisch beheer en de servicedesk maar we zien vaak ook dat bijvoorbeeld het gebruikersbeheer een onderschatte factor is. Wanneer een gebruiker uit dienst gaat is het zaak hem of haar direct de toegang tot alle applicaties te ontzeggen en tegelijk te zorgen dat de mails en documenten van deze persoon bereikbaar blijven voor zijn of haar opvolger en voor het management. Het stroomlijnen en vastleggen van deze afspraken en de vele andere ICT-processen bespaart de klant veel onveilige situaties en tijd. Bol ICT heeft een unieke portaal ontwikkeld waarbij alle ICT-processen van de klant vastgelegd zijn. Zo kunnen we direct en voorspelbaar schakelen als de ICT-afdeling van de klant.