Microsoft 365 Power BI

Vaak staan je gegevens in verschillende programma’s en zoek je voor rapportages de cijfers bij elkaar. Kopiëren of overtypen, stress en dat elke maand opnieuw. Dat kan anders en dat moet anders. Dure programma’s maakten dit al automatisch mogelijk maar daar zat je niet op te wachten. Sinds kort heeft Microsoft de interactieve tool Power BI op de markt gebracht wat een doorbraak is gebleken.

Power BI Bol ICT

Voor een gering bedrag per maand genereer je met Microsoft 365 Power BI jouw KPI’s real-time in overzichtelijke rapportages, aangevuld met overzichtelijke diagrammen en grafieken. En je kunt niet alleen je KPI’s overzichtelijk maken. Je kunt ook al je uitstaande offertes inzien in één overzicht. Daarnaast is het mogelijk de winst per afdeling of product helder en overzichtelijk visueel te maken.

Een groot voordeel van Power BI is dat het integreert met andere Microsoft 365-producten als MS Flow. Daarnaast kun je eenvoudig informatie delen met andere teamgenoten. Je kunt hierbij gebruikersrechten implementeren zodat de juiste personen binnen jouw organisatie toegang krijgen tot de BI-gegevens.

Power BI werkt ook uitstekend op een smartphone of tablet. Je kunt de weergave zelfs zodanig ontwerpen dat het mobielvriendelijk is. Denk aan een mobiele indelingsweergave en een opmaakvenster.

Power BI is nog steeds volop in ontwikkeling. Er verschijnen regelmatig nieuwe functionaliteiten voor het programma. Al met al is Power BI een zeer geschikte tool om data inzichtelijk te maken. Data waarmee je inzicht krijgt in jouw KPI’s en waarmee je gegronde bedrijfsbeslissingen kunt maken.

Onlangs schreef Erik van Luit, consultant bij Bol360 een uitgebreid informatief artikel over Power BI: https://www.bol360.nl/kpi/power-bi-ontdek-kansen-uit-je-data/

Benieuwd geworden naar wat de toepassingen van Power BI voor jouw organisatie zijn? Neem contact met ons op middels het contactformulier aan de rechterkant van deze pagina. Dan kijken we samen naar wat de mogelijkheden voor jouw bedrijf zijn!