Betekenisvol ondernemen

Klanten, medewerkers en sollicitanten vinden het belangrijk dat een bedrijf transparant is over zijn doelen, normen en waarden. En wat Bol ICT bijdraagt aan haar omgeving. Tenslotte is ondernemen niet alleen winst maken. Maar in bredere zin een bijdrage leveren aan de samenleving waarin we mogen opereren.

Bijdrage leveren

Bol ICT bestaat omdat we onze klanten ontzorgen. Door ICT te ontdoen van haar complexiteit en als maandelijkse dienst te leveren zoals stroom uit het stopcontact. En dat voor een vaste prijs per maand. Zo kunnen onze klanten zich richten op hún dienstverlening. Daarnaast willen we een bijdrage leveren aan een betere samenleving. Dat doen we onder andere door goede doelen te steunen.

Milieu

Om het milieu te sparen maken we gebruik van LED verlichting en bewegingssensoren. Uiteraard gebruiken we groene stroom en zijn er besprekingen met de verhuurder om het pand te voorzien van zonnepanelen. Printen doen we nauwelijks en als we dat doen standaard dubbelzijdig. Alles gaat digitaal en we hebben het aantal printers teruggebracht naar één moderne. De koelkast uit het jaar 0 is vervangen door een moderne A+++ exemplaar met het jaarlijks gebruik van een gloeilamp. Doordat we meer gebruik maken van laptops is het energieverbruik van onze werkplekken gering. En uiteraard zetten we ze ’s avonds uit. Van de weinige servers die we nu nog hebben gebruiken we de restwarmte om de kantoren voor te verwarmen. Inmiddels hebben we ook de eerste 3 auto’s vervangen door elektrische exemplaren.

Bij Bol ICT gebruiken we duurzaam toiletpapier van The Good Roll. De helft van hun nettowinst doneren ze aan de bouw van toiletten in Ghana en hun wc-papier bevat geen chloor en kleur- en geurstoffen. Daarnaast zijn hun rollen van 100% Europees bamboe en gerecycled papier gemaakt.

Werkomgeving

Omdat we geloven in gelukkige en geïnspireerde medewerkers is er veel aandacht voor groen in de werkruimten. Groene planten geven zuurstof en ontspanning en ons nieuwe klimaatsysteem zorgt voor een behaaglijk binnenklimaat. Ook de binnentuin is een fijne plek om te ontspannen, te lunchen of gewoon even je benen te strekken. De binnentuin maakt het mogelijk om zo nu en dan de BBQ aan te steken en zo de lunches te verrijken. Maandelijks overleggen we in de fraaie tuinkamer, onder genot van een belegd brood, over de verbetermogelijkheden en ontwikkelkansen. Dankzij dit overleg zijn de statafels in gebruik genomen tot ieders tevredenheid. Ook lunchen we ’s maandags gezamenlijk met collega’s in diezelfde tuinkamer; het kon minder.