Landjuweel: aardappelen en ICT

Eén van de klanten waar we als Bol ICT heel trots op zijn en waar we al jarenlang mee samenwerken is Landjuweel uit Oosternieland. Landjuweel is een bijzonder bedrijf dat aardappelen wast, sorteert en verpakt. De consument vindt deze aardappelen in de schappen van de grote supermarktketens. Ze hebben hun eigen producten zoals ‘Jongens van de Klei’ en ‘Le Bistro’. Het productieproces verloopt volledig geautomatiseerd, mogelijk gemaakt door Bol ICT.

Goede samenwerking

Wij vroegen Mark Knot, SAP-applicatiebeheerder van Landjuweel wat de samenwerking met Bol ICT uniek maakt: “Landjuweel en Bol ICT werken al jarenlang samen, al voordat ik hier werkzaam was. We krijgen actief advies en dat vinden wij heel prettig. We hebben zelf redelijk wat ICT-kennis in huis, maar Bol ICT is voor ons als sparringpartner en adviseur van groot belang.”

Stabiele ICT-omgeving

“Wij zijn zeer afhankelijk van een stabiele ICT-omgeving, omdat ons ordersysteem volledig digitaal verloopt”, zegt Mark. “Als ons systeem plat zou liggen, dan hebben we een groot probleem. Dan staat namelijk alles stil.”

Track-and-trace

Mark: “Het orderproces werkt als volgt. Wij krijgen de orders digitaal binnen. Daarna verwerken we ze in SAP, online dus. Vervolgens worden de orders digitaal verstuurd naar de inpakmachines. Zodra de order klaar is, wordt er automatisch een label afgedrukt. Deze wordt dan door de expeditie gescand, zodat de klant weet dat een bepaalde order klaar is en dat deze onderweg is. Een soort track-and-trace systeem, zeg maar. Het proces is volledig geautomatiseerd. Ook het voorraadbeheer en financiële administratie wordt digitaal in SAP verwerkt.“

Ontzorgingspakket

De basis ICT-werkzaamheden doet Landjuweel zelf. De rest besteedt Landjuweel uit aan Bol ICT. Jesper, systeembeheerder buitendienst bij Bol ICT, gaat eens in de drie weken bij Landjuweel langs. Jesper inventariseert dan wat ze nodig hebben op ICT-gebied. Ook heeft Landjuweel een nieuwe serveromgeving gekregen van Bol ICT.

Aanrader

Mark: “Waarom ik Bol ICT zou aanraden? Omdat de mensen bij Bol ICT lekker nuchter zijn en geen rare fratsen uithalen. Bol ICT levert ons een ingewikkelde infrastructuur en zorgen ervoor dat wij er prettig en gemakkelijk mee kunnen werken.”

Supportafdeling

“Het is de totaalontzorging wat het uiteindelijk zo plezierig maakt. Met een goede uitleg wordt ICT begrijpelijk. De kennis en kunde van de jongens én de supportafdeling die altijd bereikbaar is, maken het samenwerken met Bol ICT erg plezierig.”