Microsoft Teams

Thuiswerken zoveel gemakkelijker met Microsoft Teams

“Door de coronacrisis werken mensen noodgedwongen vanuit huis, en dat zorgt nog weleens voor problemen: lang niet iedereen weet wat er allemaal mogelijk is, bijvoorbeeld met Microsoft Teams”, aldus Henk Bol, directeur van Bol ICT.   

Een gemiste kans, vindt Bol, “Als je maar met het juiste programma werkt en thuiswerkplekken goed inricht, biedt thuiswerken eindeloos veel mogelijkheden”, zegt hij. “Maar veel werknemers beschikken niet over de juiste middelen óf kunnen er niet mee overweg”, zo ziet hij in de dagelijkse praktijk. “De meeste mensen hebben weleens van Microsoft 365 en Teams gehoord of hebben daar inmiddels mee gewerkt, maar dan vaak alleen met de functie videobellen. Maar dan hebben ze geen idee wat ze daarmee nog meer kunnen”, schetst Bol.

Hij legt uit hoe men eenvoudig, vanaf elke locatie en met kleine of juist hele grote groepen, online kan vergaderen. ‘Gewoon’ bellen, videobellen, maar ook chatten en de mogelijkheid om bestanden met elkaar te delen, én in real-time te bewerken.

“Word-, PowerPoint- en Excel-bestanden hoef je elkaar dus niet meer te mailen, maar kun je met één druk op de knop met elkaar delen.” En in tegenstelling tot een programma als Zoom is Microsoft Teams een veilige oplossing. Het is dus uitgesloten dat vergaderingen en andere besprekingen onbedoeld worden afgeluisterd door kwaadwillende personen van buiten uw organisatie.

Kun je ook met externen overleggen in Microsoft Teams?

Vaak wil je in een online overleg ook mensen van buiten je organisatie toevoegen. Natuurlijk kan het voorkomen dat zij misschien geen eigen Microsoft Teams-licentie hebben. Hoe werkt dat dan? “Je kunt externen heel gemakkelijk uitnodigen in Teams. Deze afspraak komt dan ook automatisch in zijn of haar en jouw agenda te staan. Eén druk op de knop en hij zij voegt zich bij het overleg” zegt Bol.

Efficiënter werken

“Thuiswerken is sowieso veel efficiënter dan op kantoor werken. Het scheelt gemiddeld een uur reistijd per dag, en je bent geen tijd kwijt aan niet-noodzakelijke, maar wel gezellige gesprekken.” De directeur vermoedt dan ook dat thuiswerken ook ná de crisis wordt gezien als goed alternatief van het werken op kantoor. Ik voorzie dat na de crises het thuiswerken een vaste plaats krijgt naast werken op de zaak. “Voorwaarde is dan wel dat de mogelijkheden optimaal benut worden en thuiswerkplekken goed worden ingericht.”

Jouw medewerkers efficiënter laten werken met Microsoft Teams?

Via onderstaand contactformulier kom je eenvoudig en vrijblijvend in contact met onze operationeel manager Robert Kamminga. Hij vertelt je graag welke mogelijkheden er allemaal zijn en hoe Bol ICT jouw organisatie kan helpen.