Microsoft 365 van Bol ICT Groningen

Wij zien dat de meeste bedrijven met hun ICT richting de cloud bewegen. Veel bedrijven kiezen dan voor de Microsoft Cloud met Microsoft 365 en kennen deze omgeving al deels door hun ervaring met Microsoft Office omdat beide oplossingen dezelfde interface hebben. Dat maakt dat de gebruikers deze oplossing sneller omarmen.

Microsoft 365 is echter veel meer dan de klassieke Office suite. Daarom heeft Microsoft in 2020 de namen van haar Office 365-abonnementen veranderd naar Microsoft 365. De naam “Office” dekte de lading niet meer sinds apps als Microsoft Teams, Stream, Flow, Power BI, Forms en Planner onderdeel zijn gaan uitmaken van Microsoft 365.

Microsoft heeft voor het bedrijfsleven de Basic, Standard en Premium varianten uitgebracht waarbij de Premium ook mogelijkheden voor beheer en beveiliging kent. Informeer bij ons naar de mogelijkheden en het juiste advies.

Microsoft 365, voorheen Microsoft Office

Microsoft 365 kent verschillende abonnementsvormen waarbij de klassieke Office suite met Word, Excel, Outlook en Powerpoint in de meeste abonnementen wel voorkomt. In de goedkopere varianten alleen als online versie en in de Standard- en Premium-abonnementen ook inclusief de desktopvariant. Voordeel is dat je niet meer elke cyclus hoeft te updaten naar een nieuwe versie van Office maar dat Microsoft automatisch de nieuwste updates en uitbreidingen voor je klaarzet. Het gebruik inclusief de updates voor een klein bedrag per gebruiker per maand. Zo blijf je up-to-date met de modernste software. Samenwerken met jouw collega’s op verschillende locaties gaat nu zeer gemakkelijk.

Microsoft Teams

Moet je thuiswerken en veel online samenwerken? Dan kan Microsoft Teams je daarbij helpen. Online vergaderen (beeldbellen), chatten of documenten gezamenlijk bespreken en bewerken. Teams heeft een overzichtelijke lay-out, waardoor het gemakkelijk in gebruik is. Wanneer je Microsoft 365 (voorheen Office 365) hebt, kan je al gebruik maken van Teams. Ook is er een mobiele app beschikbaar, zodat je ook met je smartphone snel in Teams kan werken.

Meer weten? Bij Bol360 vind je waardevolle informatie over Microsoft Teams inclusief een opname van een livesessie met een demonstratie van de mogelijkheden: https://www.bol360.nl/microsoft-teams/.