Beheer van on-premise omgeving

Wat is een on-premise omgeving?

om aan te geven dat je jouw ICT-omgeving op je eigen locatie hebt, bijvoorbeeld op een computer of een server, in plaats van op een serverlocatie of in de cloud. Geheel of gedeeltelijk in eigen beheer of met ondersteuning van een ICT-bedrijf. Het gebruik van zo’n staat inherent aan investeringen in servers, software, routers, firewalls en opslagsystemen met vaak een eigen jaarlijks ICT-budget dat moeilijk is te vertalen naar de kosten per applicatie of per gebruiker.

Een on-premise omgeving leidt bij vervanging vaak tot pieken in de investeringen. Een variant die verwant is aan on-premise is de private cloud, dat is ‘dezelfde’ ICT-omgeving maar dan vanuit een datacenter waar je één of meerdere computerracks huurt. Toegang tot de systemen gaat via de gewone internetverbinding, en stroom en koeling wordt door het datacenter verzorgd. In beide gevallen ben jij de eigenaar van de systemen en daarmee verantwoordelijk voor up-time, veiligheid en het onderhoud.

on-premise Bol ICT

On-premise beheer van Bol ICT

Wij bewaken jouw on-premise systemen 24/7 en houden ze up-to-date en veilig. We zorgen er ook voor dat jouw medewerkers altijd en overal de beschikking hebben over hun virtuele werkplek. Niet alleen thuis maar ook onderweg of op alle andere denkbare locaties. Daarbij kunnen we ook zorgen voor een complete back-up van al jouw systemen die je in geval van een calamiteit snel kunt opstarten. Tevens kunnen we je bedrijf helpen met migreren naar de cloud.

Behalve snelle hulp op afstand komt jouw vaste technicus ook geregeld langs voor inspectie ter plaatse en persoonlijk contact. Zonder risico voor jou, voor een vast bedrag per maand.

Om de kracht van Microsoft 365 te combineren met jouw lokale serveromgeving zorgen wij voor een naadloze integratie. En als Microsoft SPLA-partner zorgen wij voor de juiste licenties die je maandelijks op- en af kunt schalen.

Neem gerust contact met ons op via info@bolict.nl of bel ons op 050 541 1966, dan verkennen we samen de mogelijkheden!