Ontwikkelen door te doen: Corine over haar stage bij Bol ICT

Corine de Rooij loopt sinds een aantal weken stage bij ons. Ze doet de opleiding Office & Management Support Specialist aan het ROC Menso Alting en ondersteunt onze office manager Gerda Enting bij de dagelijkse organisatorische- en secretariële activiteiten op kantoor. Een hele verantwoordelijkheid dus! Deze week kwamen Eveline Berends van het ROC en fotograaf Aron Weidenaar bij ons op bezoek voor het schieten van promotiemateriaal voor het Business College van Menso Alting. Dit bracht ons op het idee om samen met Corine kort terug te blikken op 8 weken vol van ontwikkeling door te doen!

Waarom heb je gekozen voor de opleiding Office & Management Support Specialist?
“Ik ben van nature enorm organisatorisch ingesteld. Ik regel graag dingen en daar ben ik ook goed in. Privé doe ik dat ook altijd. Als mijn vriendinnen en ik bijvoorbeeld iets willen reserveren, boeken of plannen dan neem ik graag die verantwoordelijkheid op me.”

Hoe ben je eigenlijk bij Bol ICT terecht gekomen?
“De vacature kwam ik tegen via de stagemarkt en het leek mij direct een interessant bedrijf, mede doordat ik een achtergrond heb in ICT. Ik heb namelijk een tijdje ICT gestudeerd aan de Hanzehogeschool. Na het halen van m’n Propedeuse ben ik daar mee gestopt omdat het voor mij te theoretisch was en daardoor haalde ik er onvoldoende plezier uit. Maar goed, affiniteit met ICT heb ik dus wel dat komt soms ook goed van pas!

Waarom komt dat goed van pas?
“Nou voor het werk als office manager heb je niet persé een ICT achtergrond nodig, maar het kan soms wel handig zijn in het communiceren met het support-team. Daarnaast maakt het je werk denk ik wel leuker als je enige affiniteit hebt met de sector van het bedrijf.”

Hoe is de stage je bevallen?
“Ontzettend goed. Iedere dag is anders. Ik vind het leuk hoe divers het hier is. Het ene moment is het rustig en dan is het plotseling druk. Iedere dag brengt nieuwe unieke uitdagingen met zich mee die ik kan tackelen!”

Zijn er ook dingen die je lastig vindt aan je stage?
“In het begin is het natuurlijk wel even wennen. Nieuwe systemen, de manier van werken, etc. Gerda heeft mij gelukkig goed ingewerkt en helpt mij als ik ergens niet uit kom. Daarnaast zijn de collega’s allemaal makkelijk te benaderen en behulpzaam.”

En nu?
“Nu loopt mijn stage ten einde en is het bijna tijd voor zomervakantie. Maar jullie zijn nog niet van mij af want in februari kom ik terug voor een tweede stageperiode!”

Doenkracht
Corine heeft tijdens haar stage bij ons laten zien dat ze net als ons van aanpakken houdt en een uitstekende Office & Management Support Specialist in wording is. Haar organisatorische vaardigheden, achtergrond in ICT en bovenal hands-on aanpak helpen haar bij de dagelijks uitdagingen van een office manager. Zowel Corine als wij kijken uit naar de tweede stageperiode in februari!